Snel een tussendoortje uit eigen oven zonder toegevoegde suikers? Maak dan eens deze appel-banaanmuffins! Binnen een kwartiertje heb je ze in de oven staan.
Ingrediënten:
– 85 gram volkoren tarwemeel
– 2 eieren
– 2 bananen
– 1 appel
Benodigdheden:
Muffinblik (6 stuks)
Bereidingswijze:
Doe de meel, eieren en bananen in een kom en mix tot een glad beslag. Schil vervolgens de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Voeg toe aan het beslag en roer dit door, zodat de stukjes appel goed verdeeld zijn in het beslag. Vet het muffinblik in en giet het beslag in de vormpjes. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. Prik met een satéprikker in de muffins, zodra er geen beslag aan blijft plakken zijn ze gaar.
Serveertip:
Strooi er iets kaneel overheen!
Bereidingstip:
Geen muffinblik? Pak een cakeblik! Gebruik dan 45 gram meel, 1 ei en 1 banaan extra om het blik goed te kunnen vullen. De baktijd zal dan ongeveer een kwartier langer zijn.
Eet smakelijk :)