Het is herfstig weer, dus tijd voor een lekker soep recept. Werkelijk alle soort groenten kun je eigenlijk verwerken tot soep.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 225 gram aardappelen
– 450 gram prei
– 1 teentje knoflook
– 1 kleine ui
– 1/2 theelepel kerriepoeder
– 1/2 groentebouillontablet, maggi minder zout
– 450 ml water
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 100 ml kookroom light
– Snuf peper en zout

Hoe maak je het?
– Snipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit in een grote pan met olijfolie. Voeg vervolgens de geschilde aardappels in blokjes toe.
– Doe dan de prei erbij en bak ook een paar minuten mee. Voeg kerrie toe. Giet het water erbij en voeg de bouillontablet toe en laat oplossen. Kook de soep ca. 15 minuten tot de aardappels goed gaar zijn.
– Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en roer door Breng de soep op smaak met peper en indien nodig zout.

Bon appetite!