Ingrediënten
Hummus 1: Sinaasappel hummus
300 g Kikkererwten
100 g Zongedroogde tomaat
1 x Sinaasappel
2 el Olijfolie
Benodigdheden
Staafmixer
Stappen
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken wanneer deze in vocht zit.
- Mix de kikkererwten, zongedroogde tomaat en olijfolie met behulp van de staafmixer.
- Snijd de sinaasappel doormidden en pers deze uit over het geheel. Bepaal zelf hoeveel sap jij lekker vindt
- Mix alles goed door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak. Enjoy!
Hummus 2 Geroosterde paprika hummus
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 geroosterde paprika’s (bijvoorbeeld uit pot)
300g kikkererwten
evt. 2 eetlepels vocht van de geroosterde paprika’s
2 eetlepels citroensap
1 theelepel peterselie
Stappen
- Snijd de knoflook in grove stukjes.
- Snijd de peper open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Snijd de paprika’s in stukken en laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe de knoflook en de peper in de keukenmachine en pureer ze.
- Voeg paprika’s, kikkererwten, de twee eetlepels vocht van de paprika’s, citroensap, peterselie en zout toe aan de knoflook-peper puree. Enjoy!
Hummus 3: Wortel Hummus
150 g Kikkererwten
150 g zacht gekookte wortelen
2 tl gember
2 el Olijfolie
1 tl chilipoeder
1 tl kerriepoeder
2 takjes verse koriander
Stappen
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken wanneer deze in vocht zit.
- Mix de kikkererwten, wortels, droge kruiden en olijfolie met behulp van de staafmixer.
- Hak de koriander in stukjes
- Mix alles goed door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak. Enjoy!