Voedingconditie nu ook in Hengelo bij CrossFit 074 – Thales

Per februari 2020 is praktijk Voedingconditie ook te vinden bij CrossFit 074, aan de Haaksbergerstraat 59 te Hengelo.

Voedingconditie is dé praktijk voor een persoonlijk, wetenschappenlijk voedingsplan afgestemd op jouw behoefte, maar vooral ook hand in hand met jouw sport. Een van de eerste locaties waarmee praktijk Voedingconditie samen heeft gewerkt was CrossFit Almelo, om voeding, prestaties en optimale lichaamssamenstelling te laten aansluiten op deze prachtige intensieve sport. Inmiddels is deze samenwerking door een verhuizing naar het buitenland van de eigenaar bij CrossFit Almelo opgehouden, maar graag maken wij als praktijk een doorstart met collega-box CrossFit 074 gelegen op het bedrijfsterein van Thales in Hengelo.

Marc Hopster & Anouk Groenhuijsen zijn geen onbekenden voor praktijk Voedingconditie en werd al een langere tijd intensief mee samengewerkt. Nu we op 1 locatie zitten, kan dit contact alleen nog maar geoptimaliseerd worden! Niet alleen voor CrossFit leden, of medewerkers van Thales, maar ook voor elke andere geinteresseerde uit de omgeving!  Meer informatie over deze locatie nodig? Kijk dan op https://www.crossfit074.nl/

Geen contract bij Caresq

OPGELET!

Allereerst blijft u van harte welkom, ongeacht uw verzekering bij praktijk Voedingconditie.

Voor het eerst sinds het bestaan van praktijk Voedingconditie, is er besloten geen contract te tekenen met verzekeraar Caresq. Caresq vertegenwoordigt de zorginkoop voor iptiQ, die risicodrager is voor Promovendum, National Academic, Besured en Eucare.

Zie ook: https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er?fbclid=IwAR1-JI2ApT1yeElWAg_Cri2iBV1ntQz89z9EWvGtBBx8zn7mosUcuafGXD4

Wij kiezen er bewust voor dit jaar geen contract af te sluiten met deze zorgverzekeraars. Er is op dit moment een te groot verschil tussen wat deze zorgverzekeraars bieden en wat praktijk Voedingconditie een redelijke en kostendekkende vergoeding is om goede kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Heeft u een van bovenstaande verzekeringen afgesloten?

Dan ontvangt u een nota van ons conform ons eigen tarief van €75,- per uur (18,75 per kwartier) die bij het consult middels pin of betaalverzoek voldaan kan worden. De nota kunt u indienen bij uw verzekeraar en dan betaalt deze een deel van het gefactureerde bedrag terug. Hoeveel dit is verschilt is afhankelijk per zorgverzekeraar, informeert u hier zelf naar bij u verzekering.

U bent uiteraard vrij om een andere zorgverlener (praktijk) te kiezen, die wel gecontracteerd is. Op https://dietistintwente.nl/ vind u andere praktijken in de buurt, die mogelijk wel gecontracteerd zijn. Indien nodig kunnen wij u helpen met een overdracht.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met info@voedingconditie.nl.

Demi Oerbekke geslaagd

Van februari tot en met juni heeft Demi Oerbekke praktijk Voedingconditie ondersteund tijdens haar stage Voeding, Gezondheid & Biologie. Het was voor de praktijk een wat ongebruikelijke stage, maar wij waren hartstikke blij met de ondersteuning van Demi bij onze wandelconsulten, het opzetten van de Vitamine D check en gastvrouw zijn tijdens de Samsung Health Week. Demi bedankt voor jouw inzet en veel succes met jouw verdere loopbaan!

Paul Geurts geslaagd

Paul Geurts was van februari tot en met juni te vinden als dietist bij praktijk Voedingconditie. Paul was bezig aan zijn eindstage voor de opleiding Voeding&Dietetiek en kwam specifiek bij praktijk Voedingconditie om zijn interesse in sportdietetiek vorm te geven en alles te leren om als dietist zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. Inmiddels is Paul geslaagd voor zijn stage en willen wij namens praktijk Voedingconditie van harte feliciteren!

Eet als een atleet goes international!

Met trots kunnen we vermelden dat het boek Eet als een Atleet, waar Titia een van de schrijfsters van is, stappen gaat zetten over de grens!

Eet als een Atleet wordt Eat like an Athlete en is inmiddels uitgebracht in het Duits. Klik hier voor de aanschaf van de Duitse versie.

Eet als een Atleet is hét boek dat je moet gelezen hebben als je interesse hebt in sportspecifieke voeding. Alles over de zin en onzin van eiwitshakes, gelletjes en andere sportvoeding, maar ook over een stuk basis: wat hoort er nu écht thuis in de voeding van een sporter vind je in dit boek. Ondersteund met praktische voorbeelden vormgegeven door personages, rekenmodellen, dagmenu’s, infographics maar ook een aantal lekkere recepten.

Het boek is samen geschreven met Vera Wisse en Sarai Pannekoek en is gerealiseerd door Marijke Berkenpas en haar partner Bart Mol, oprichters van I am a Foodie. Tevens een prachtige informative site die fabels van feiten over voeding écht onderscheid, ook weer ondersteund recepten en voorbeelden.

I am a Foodie heeft ook een aantal andere topboeken uitgebracht:

 • Eet als een Expert: Welke voeding is nu écht gezond en waarom?
 • Eet als een Expert Party Time: favoriete plant-based recepten voor elke party en hapje
 • Eet als een Expert – Zwanger! Zwanger zijn en worden: wat is het beste voor moeder en kind om te eten

Bestel een van deze boeken, of de Nederlandse versie van Eet als een atleet hier.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Privacyverklaring Voedingconditie

Praktijk Voedingconditie gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat is nu vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Als je gebruik maakt van diensten van Praktijk Voedingconditie dan hebben wij gegevens van jou nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Adresgegevens
 • BSN
 • Telefoonnummer / mobiel nummer
 • Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
 • E-mailadres
 • Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

 

Waarom is dat nodig?

Praktijk Voedingconditie heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk dieetadvies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken.

 

In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Je persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Praktijk Voedingconditie bewaart jouw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).

 

Delen met anderen

Praktijk Voedingconditie zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname). Praktijk Voedingconditie heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor veilige gegevensoverdracht.

 

Praktijk Voedingconditie zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan een ICT hosting organisatie (Evry Ensemble) om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft Praktijk Voedingconditie een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. Praktijk Voedingconditie blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

 

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@voedingconditie.nl. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

 

Beveiliging

Praktijk Voedingconditie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via het 053 2032143 of via info@voedingconditie.nl.

 

Praktijk Voedingconditie zal enkel naar het door jouw opgegeven contactadres, bijvoorbeeld emailadres, indien van toepassing aanvullende informatie sturen m.b.t. de behandeling. Dit kan bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal of een voorbeelddagmenu zijn. Hier zullen geen persoonlijke gegevens in verwerkt worden.

 

Meer informatie

Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door Praktijk Voedingconditie kun je contact opnemen met onze privacy medewerker via het algemene telefoonnummer of via info@voedingconditie.nl

 

Voor meer informatie over privacy kunt je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.

Hét sportvoedingsboek Eet als een Atleet uitgebracht door Titia

Titia heeft samen met collega’s Vera Wisse en Sarai Pannekoek onder de noemer van I am a Foodie het sportvoedingsboek Eet als een Atleet uitgebracht. Boordevol tips, rekentools, voorbeelden, infographics en recepten. Schaf ‘m hier aan.

 

Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding inclusief praktische tips en handige recepten!

In september verwacht: Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding

Eindelijk is het dan zover: wie nog meer verdieping wil over sportvoeding kan in september het boek Eet als een Atleet verwachten. Zet je hier alvast op de lijst voor meer informatie.

Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding inclusief praktische tips en handige recepten!

Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding inclusief praktische tips en handige recepten!

Een dag uit de Tour de France

Een dag uit de Tour de France…

Titia is afgelopen zomer mee geweest als kok en sportdiëtist bij de profwielerploeg Giant Alpecin, vanaf 2017 Team Sunweb. Deze blog is geschreven voor de website www.iamafoodie.nl waar nog veel meer leuke blogs, tips, boekreviews en recepten zijn te vinden!

Foto: Wouter Roosenboom

Tita van der Stelt en Laurens ten Dam Foto: Wouter Roosenboom

Opstarten: het ontbijt
6.30u gaat de wekker… Zelf zonder snoozen (mijn vriend zou trots op me zijn) spring ik meteen onder de douche, zodat ik 20 min later zeker aan het ontbijt kan zitten. Daar aangekomen zijn er al wat mecaniciens en soigneurs (verzorgers/fysiotherapeuten) bijna klaar met ontbijten. Na het ontbijt snel de keuken in, om mijn brood uit de broodmachines te halen die ik de dag ervoor al met timer heb aangezet. Ik gebruik 100% volkoren speltbrood van meel van bakkerij De Bisschopsmolen uit Maastricht. Het bevat veel vezels, maar iets minder galactanen dan volkoren tarwebrood. Vooral uit voorzorg voor enkele renners met gevoelige darmen. De hele dag sportvoeding zonder vezels met een hoog glucose en fructosegehalte kan namelijk weleens klachten opleveren of maakt een duik in het toilet van een camper noodzakelijk.

Bij het ontbijt serveer ik 2 broden, waarvan 1 meestal met gedroogd fruit erdoor (voor zowel smaak als extra koolhydraten), havermoutvariaties en omeletjes. Mijn favoriete havermout is een ovenschotel met havermout, amandelmelk, geraspte appel, kaneel, rozijnen en een beetje honing en dit 30 minuten afbakken op 180 graden: dan krijg je een lekkere ontbijtappeltaart. Daarnaast gebruiken de renners nog producten uit de ontbijt box: een samengestelde box met voorkeursmuesli, noten, gedroogd en vers fruit etc. Bij een zwaardere bergetappe komt er vaak nog rijst en/of pasta bij. Tijdens het ontbijt werken ze minstens 1200kcal naar binnen.

Bidons & feedingbags
Ondertussen maken de soigneurs alle bidons en feedingbags klaar met de voeding voor tijdens de race met de sportvoeding die we samen met Born hebben ontwikkeld en zelfgemaakte rijstcakejes van de soigneurs. In de race eten en drinken de renners op een gemiddelde dag zo’n 1800kcal aan sportvoeding en dranken.

Na het maken van het ontbijt maak ik meteen de maaltijd voor na de race. Bijvoorbeeld een pastagerecht met verse groenten en een beetje zelfgemaakte pesto en een fruitsalade of smoothie. Deze geef ik mee aan de bus, waar de renners ook douchen en omkleden na de etappe, zodat ze direct kunnen beginnen met calorieën aanvullen. Circa 1600kcal worden hier met gemak behaald.

Op naar de volgende stop & avond eten
Ondertussen vertrek ik naar het volgende hotel, phoe dit keer staat er 275km op de teller naar het volgende hotel! Ook de renners hebben een lange etappe en zullen wel laat in het hotel zijn. We rijden naar Spanje. Maar eerst nog even een pitstop bij de LeClerc, een fijne grote supermarkt in Frankrijk. Daar hebben ze vrijwel alles. Toch duurt boodschappen doen in een vreemde supermarkt elke keer langer dan je zou willen. Eenmaal aangekomen bij het volgende hotel maak ik kennis met de keuken, overleg ik het menu, kijk ik nog even de finale van de etappe van vandaag (in Nederland krijg je soms meer mee van de Tour zelf), sorteer ik mijn kookspullen en begin ik met koken. Minstens 4kg aan groente vergt nog wel wat snijwerk. Ik kook dan wel voor 9 personen, maar het lijken er soms wel 30. Dit keer staat er pasta bolognese op het menu. Inclusief rode wijn door de saus, die vervolgens circa 3 uur goed staat te pruttelen. Rond 22:00uur zijn de renners klaar met de massages e.d. en schuiven ze aan. Met gemak schuiven ze 2kg (ongekookt gewicht) aan volkoren speltpasta naar binnen + extra brood + salade + extra groente + dessert. 2000kcal tikken ze zeker aan.

23.00 uur: staff meeting
Om 23:00u zit iedereen van het personeel eindelijk zelf aan tafel, mijn ogen vallen al bijna dicht. Toch moeten ze nog even openblijven, want na de maaltijd volgt de staff meeting voor de plannen voor de volgende dag. Wederom een lange en belangrijke etappe, dus alle hulp is welkom. Dit keer wordt ook mijn hulp gevraagd om te helpen met feedingbags aangeven onderweg. Leuk om een keer in de koers mee te gaan! Gelukkig heb ik ook al boodschappen gedaan voor de volgende dag, dus dat komt goed uit. (Gezonde hamburgers en ovenpatat van zoete aardappel: want de dag erop is het rustdag). Om 0:40 lig ik dan eindelijk in mijn bed en ben ik direct vertrokken.

De volgende dag gaat de Tour richting Andorra en ik ga met een collega vooruit om een plaats in de feedingzone op te zoeken. Na lang wachten komt dan eindelijk de kopgroep langs, met Tom Dumoulin in de kopgroep! Even later komt de rest van het peloton en deel ik nog enkele feedingbags uit. Tijd om naar het volgende hotel te gaan. Daar aangekomen kunnen we de laatste paar km ’s bekijken en zien we hoe Tom heroïsch door hagelstenen bergopwaarts de overwinning pakt! Dat soort momenten maken het dubbel en dwars waard om hier met het hele team keihard voor te werken.

Snack gezond – winter

Vind jij het ook zo lastig om in de winter iets warms te kiezen, dat toch niet teveel calorieën levert?

Deze snack bevat maar circa 120 kcal:

Ingrediënten:

Appel

Rozijnen

Gemengde ongezouten noten

Kaneel en naar keuze gemberpoeder

Als je een zoete kauw bent: een drupje honing, suiker of zoetstof.

Neem een appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Vul de holte met een mix van rozijnen met enkele ongezouten noten, kaneel en een snufje gember. Naar keuze nog een drupje honing erdoor. Bestrooi de buitenkant van de appel nog met een snufje kaneel en pak de appel in zilverfolie. Circa 30min op 230graden in de oven en smullen maar!